Tecrübesiz Birim Çalışanı (Yeni Mezun/Öğrenci)

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası, milli gururu Türk Hava Yolları ailesinin hem değerli bir parçası olabilir hem de kendinizi geliştirmek için sayısız imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Tecrübesiz Birim Çalışanı (Yeni Mezun/Öğrenci)

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası, milli gururu Türk Hava Yolları ailesinin hem değerli bir parçası olabilir hem de kendinizi geliştirmek için sayısız imkânlardan faydalanabilirsiniz.

İş hayatına Türkiye`nin ve dünyanın sayılı markalarından Türk Hava Yollarında, büyük bir aileye sahip olmanın verdiği güvenle ve dünyayı birbirine bağlayan network ağına sahip bayrak taşıyıcı firmada başlamak sizi bir adım öne çıkarır.

Tüm birimlerimizin görev tanımlarına buradan, çalışma fonksiyonlarımıza ise buradan ulaşabilirsiniz.

Take-Off Jr.

Mezun olduktan sonra kariyerinize ilk adımı Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası Türk Hava Yolları’nda atmak ve kişisel gelişim yolculuğunuza burada devam etmek istiyorsanız bu fırsatı keşfetmelisiniz!

Bu program, lisans son sınıf olan veya belirlenen yıl aralığında yeni mezun kategorimiz içerisinde yer alan adaylarımıza yönelik tam zamanlı işe alım programıdır. Ortaklığımız bünyesinde sizin yetkinliklerinize uygun olabilecek birçok departmanımızda görev alarak zirveye doğru uçmamıza katkı sağlayabilirsiniz.

Take-Off 101 (Part-Time)

Lisans öğreniminize devam ederken edindiğiniz teorik bilgileri pratiğe çevirme ve iş hayatını Türk Hava Yolları ayrıcalığı ile deneyimleme fırsatını Take-Off 101 (Part-Time) Programı ile yakalayabilirsiniz. İki yıla kadar part-time çalışma imkânı sunan bu yetenek kazanımı programı ile iş hayatını tecrübe etmenin yanı sıra kişisel ve profesyonel gelişiminize katkıda bulunacak projelere, çevrimiçi ve sınıf eğitimlerine katılabileceksiniz. Part-time çalışma döneminiz boyunca edineceğiniz tecrübenin yanı sıra çevrimiçi ve sınıf eğitimleri ile kişisel ve profesyonel gelişiminize katkıda bulunacaksınız.

Take-Off Jr. ve Take-Off 101 işe alım süreçlerimizin değerlendirme aşamalarını inceleyebilirsiniz.

Değerlendirme Süreci Aşamaları

  • Genel Yetenek ve İngilizce Sınavı: Başvuru kriterlerini sağlayan adaylarımızın katıldığı sınavda yer alan genel yetenek testinde ölçümlenen sayısal, sözel ve soyut düşünme yeteneklerinin okuduğunu anlama, sıralama, temel matematiksel işlemler, sayısal-sözel-şekilsel dizilerdeki genel ilkenin bulunması gibi alt hedefleri vardır. Sınavın İngilizce bölümünde ise İngilizce bilgisi, sözcük bilgisi ve okuduğunu anlama yetileri değerlendirilmektedir.
  • Video Mülakat: Genel Yetenek ve İngilizce Sınavından başarılı olan adaylar, video mülakat aşamasına katılmaya hak kazanırlar. Bu aşamada mülakat sistemi üzerinden yönlendirilen adayların sorulara belirli süre içerisinde cevap verilmesi beklenir. Değerlendirmeler insan kaynakları ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir.
  • Grup Mülakatları: Video mülakat aşamasında başarılı olan adaylar, grup mülakatlarına girmeye hak kazanırlar. Mülakatlarda belirli sayıda adayın katıldığı gruplara sunulan vakalar üzerinden belirli süre içinde çalışma yapmaları beklenir. İnsan kaynakları görüşmecileri tarafından değerlendirilmektedir.
  • İngilizce Mülakatı: Profesyonel eğitmenlerimiz tarafından gerçekleştirilen İngilizce mülakat aşamasında İngilizce speaking seviyesi değerlendirilmektedir. İngilizce mülakatı başarıyla tamamlayan adaylara kişilik envanteri uygulaması yapılır.
  • Kişilik Envanteri Uygulaması: Adaylarımızın davranışsal tercihlerine ve eğilimlerine odaklanan, e-posta yolu ile ileteceğimiz bir uygulamadır.
  • İnsan Kaynakları ve İş Birimi Teknik Mülakatı: Bu aşamada insan kaynakları uzmanları ve birim yöneticilerinin katıldığı görüşmeler yapılır. Mülakatları başarı ile tamamlayan adaylara e-posta yoluyla maaş ve özlük haklarını içeren bir iş teklifi mektubu gönderilir.
  • Belge Kontrolü: İş teklifini kabul eden adaylara işe başlama sürecinde gereken belgelerin listesi gönderilir. Ayrıca sağlık kontrolleri aşamasında da sürecinin olumlu sonuçlanması beklenir. İlgili belgeleri eksiksiz bir şekilde getiren adaylar işe başlamaya hak kazanır.

İşe başlatma gerçekleştirildikten sonra çalışan için planlanan oryantasyon programı ile Ortaklığın bazı yerleşkelerine ziyaretler düzenlenip Ortaklığın üniteleri ve işleyişi hakkında detaylı bilgilendirme yapılır.

Staj

Staj sürecimiz Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Ulusal Staj Programı kapsamında gerçekleştirilmektedir. Kariyer Kapısı üzerinden özgeçmiş oluşturarak değerlendirme sürecine katılma fırsatına ulaşabilirsiniz. Bu sayede lisans öğreniminizde edindiğiniz teorik bilgilerinizi, Türk Hava Yolları A.O. bünyesinde pratik ederken iş hayatını gözlemleme fırsatı da yakalayabilirsiniz.

Türk Hava Yolları A.O. bünyesinde stajyer adaylarını sürece dahil etmek için Ulusal Staj Programı özgeçmiş havuzundan yararlanmaktayız. Değerlendirme havuzumuzu oluştururken genel not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00 ve üzeri ortalamaya ve ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenen kriterlere sahip 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilere Ulusal Staj Programı üzerinden ulaşmaktayız.

Değerlendirme süreçlerimiz; online genel yetenek ve İngilizce sınavı, İngilizce mülakatı, İnsan Kaynakları mülakatı aşamalarından oluşmaktadır. Değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilerden staj süreci boyunca okullarının “İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortası”nı yapması beklenmektedir. Staj dönemi en az 20, en fazla 40 iş günü olup İstanbul ofislerimizde yüz yüze olarak gerçekleşmektedir. Staj sürecinde yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda performanslarından memnun kalınan stajyerlerimiz yapılacak ek değerlendirme süreçlerinin ardından Türk Hava Yolları A.O. bünyesinde kariyer imkanı sunulmaktadır.

Merak Ettikleriniz