Kokpit Ekibi

Türk Hava Yolları kokpit ekibiyle dünyayı keşfetme fırsatını yakalayın! Kokpit ekibimiz, uçuş görevlerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanını görme ve keşfetme imkânı buluyor.

Kokpit Ekibi

Türk Hava Yolları kokpit ekibiyle dünyayı keşfetme fırsatını yakalayın! Kokpit ekibimiz, uçuş görevlerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanını görme ve keşfetme imkânı buluyor.

Global standartlara uygun, titizlikle yürütülen alım süreçlerimizle genç pilotları yetiştiriyor ve farklı milletlerden deneyimli pilotları bünyemize katıyoruz. Kokpit personeli istihdamımız dört temel kategoriye ayrılıyor:

  • Kaptan Pilot
  • II. Pilot
  • Take-Off Cadet
  • Simülatör Eğitim Öğretmeni (SFI)

Siz de bu dinamik ekibin bir parçası olarak kariyerinizde yeni ufuklara kanat açabilirsiniz!

Take-Off Cadet Süreçleri

Türk Hava Yolları'nın Take-Off Cadet programıyla geleceğin pilotları arasına katılabilirsiniz! Pilot adayları, kariyer sitemizde yayınlanan ilanlar üzerinden başvuru yaparak seçim sürecine dahil oluyor. Bu programa katılacak adaylarda yabancı dil bilgisi, eğitim ve yaş kriterleri gibi temel gerekliliklerin yanı sıra, uçuş yeteneği, disiplin, sorumluluk, dikkat ve güçlü karar verme yetkinlikleri arıyoruz.

Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayları

Tüm şartları karşılayan adaylar, Türk Hava Yolları veya iş ortaklarının yurt içi ve yurt dışındaki uçuş eğitim akademilerinde 18-24 ay süren teorik ve uygulamalı bir eğitim programına katılıyor. Eğitim süresince adaylarımız, Türk Hava Yolları çalışanı olarak diğer personelimizin sahip olduğu tüm haklardan faydalanıyor ve eğitim lokasyonuna göre konaklama imkânı da sağlanıyor.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylarımız, II. Pilot Adayı olarak kokpit ekibimize katılıyor ve görevdeki diğer çalışanlarımızla aynı sosyal imkanlardan yararlanıyor.

Adaylarımız aşağıdaki seçme ve değerlendirme süreçlerine katılır:

Türk Hava Yolları İngilizce Sınavı: Dil belgesi olmayan adayların İngilizce yeterliliğini ölçmek için yapılan sınavdır.

Psikometrik Test Değerlendirmeleri: Teknik bilgi ve yetenekleri ölçen, 6 modülden oluşan ve yaklaşık 5 saat süren bir sınavdır. Adaylara ilgili sınav içeriğiyle ilgili çalışma dokümanı sağlanmaktadır.

Yetkinlik Değerlendirmesi: Kokpit personelinin kişilik özellikleri ve yetkinliklerinin değerlendirildiği süreçtir.

İK ve İş Birimi Teknik Mülakatı & Evrak Kontrolü ve Boy-Kilo Ölçümü: Adayların mesleki yeterliliklerini değerlendiren mülakatın yanı sıra, boy-kilo ölçümü ve belge kontrolü yapılır.

Türk Uyruklu Kaptan Pilot, Tecrübeli II. Pilot, Tecrübesiz Pilot ve SFI Süreçleri

Evrak Kontrol: Adaylarımızın ilan kriterlerine uygunluğunu belirlemek için belgelerin kontrol edildiği süreçtir.

Yetkinlik Değerlendirmesi: Kokpit personeli istihdam sürecinde kişilik özellikleri ve yetkinliklerinin değerlendirildiği süreçtir.

Havacılık İngilizcesi: SHGM formatına benzer şekilde, havacılık İngilizce yeterliliğini ölçen bir değerlendirmedir.

Simülatör ve Teknik Yeterlilik Testi: Adaylarımızın mesleki ve teknik yeterliliğinin değerlendirildiği aşamadır.

İK ve İş Birimi Teknik Mülakatı: İnsan kaynakları departmanından katılımcılar ve kaptan pilottan oluşan değerlendirme komisyonu tarafından adaylarımızın mesleki yetkinlik ve yeterliliklerin değerlendirildiği mülakattır.

Merak Ettikleriniz